Dutch railway transformed into multi-level and enviable office.

1dadcfc5c9Christmas and New Year’s Eve passed and we all had to come back to normal live. I can imagine that waking up every morning was very difficult for you, for me too! Although I’m getting up at 7:30, which you would say is not too early, I have a huge problem to pull myself out of the bed and always dismissing the alarm clock. But one of my new year’s resolution is to change this lazy habit and 3 days per week wake up at 7 to practice yoga. I have also another resolution for this year: write posts regularly. It’s time to start! 馃檪

In today’s post I would like to show an amazing work space. The Dutch office Bedaux de Brouwer Architecten designed a bright and airy space inside an overhauled railway building, the oldest remaining structure in Spoorzone area in Tilburg. To achieve this effect, the architects reopened the arches and placed behind them a huge glass facade to let natural light in and complement the opened structure of the warehouse. They continued also with the glazing across the centre of the ceiling to create a long skylight. Inside, a large oak-clad box has been installed with bleacher-style seating at one end as a group meeting area. This volume includes offices and bathrooms and provides the framework for an informal auditorium. In large spaces like this warehouse the idea of installing a big volume or few smaller ones perfectly separates the enormous room without violating its construction and structure. A restaurant has been located on the opposite side of the wooden steps and is opened to both staff and public.

Great example of redeveloping an old city area and repurposing old railway buildings!
Have a look. 馃檪

艢wi臋ta i Nowy Rok ju偶 za nami i wszyscy musieli艣my wr贸ci膰 do normalnego 偶ycia. Podejrzewam, 偶e bardzo ci臋偶ko by艂o Wam wsta膰 wcze艣nie rano, mnie r贸wnie偶! Chocia偶 wstaj臋 zawsze o 7:30, wi臋c ka偶dy z Was mo偶e przyzna膰, 偶e nie tak wcze艣nie, to jednak mam ogromny problem by zwlec si臋 z 艂贸偶ka i zawsze op贸藕niam m贸j budzik. Jednak moim noworocznym postanowieniem jest zmieni膰 m贸j leniwy zwyczaj i 3 razy w tygodniu budzi膰 si臋 o 7 rano by 膰wiczy膰 jog臋. Mam r贸wnie偶聽 inne postanowienie na ten rok, by umieszcza膰 posty dla Was regularnie. Wi臋c do pracy! 馃檪

W dzisiejszym po艣cie chcia艂abym Wam pokaza膰 niezwyk艂e miejsce pracy. Holenderskie biuro architektoniczne Bedaux de Brouwer Architecten zaprojektowa艂o jasne i przestronne miejsce wewn膮trz starego przbudowanego budynku kolejowego, najstarszym z pozosta艂ych konstrukcji w Spoorzone, jednym z obszar贸w miasta Tilburg. By osi膮gn膮膰 ten efekt, architekci ponownie otwarzyli ceglane 艂uki i umie艣cili za nimi ogromn膮 szklan膮 fasad膮, kt贸ra wprowadza naturalne 艣wiat艂o do wn臋trza i uzupe艂nia otwart膮 struktur臋 hali. Kontynuacj膮 dodania naturalnego 艣wiat艂a by艂o r贸wnie偶 umieszczenie przeszklenia przez 艣rodek sufitu, tworz膮cego d艂ugi 艣wietlik. Wewn膮trz zosta艂 zainstalowany du偶y box ob艂o偶ony d臋bowymi deskami ze schodami w stylu ‘trybun’ jako miejsce spotka艅. Ten drewniany masywny blok mie艣ci w sobie biura i toalety oraz stanowi ram臋 dla nieformalnego audytorium. W du偶ych przestrzeniach jak ta hala, pomys艂 zainstalowania jednego bloku lub kilku mniejszych mieszcz膮cych w sobie pomieszczenia o danym przeznaczeniu idealnie dzieli ten ogromne miejsce bez naruszania jego konstrukcji i struktury. Po drugiej stronie tego bloku zosta艂a zlokalizowana restauracjia, kt贸ra jest otwarta dla personelu biura oraz dla ludzi z zewn膮trz.

Ten projekt to 艣wietny przyk艂ad rewitalizacji starej cz臋艣ci miasta i przebudowy starych budynk贸w kolejowych, by nada膰 im nowe przeznaczenie!
Sami sp贸jrzcie :).

df6aff5397

1880443f2b

b159ca8738

74cc7a1b36

b9f009647b

ba945d0e35

19f2feb604

Houtloods_Bedaux-de-Brouwer-Architecten_dezeen_2Ground floor plan.

Houtloods_Bedaux-de-Brouwer-Architecten_dezeen_3 Upper-floor plan.

Houtloods_Bedaux-de-Brouwer-Architecten_dezeen_4

Section.

All photos by Inpetto foto grafisch.

Plans and section via Dezeen.